Óváros tér – Goltz-Kinský-palota

Az Óvárosnak és egyben Prágának is egyik központjának tekinthető az Óváros tér. Gyakori helyszíne különféle rendezvényeknek, koncerteknek, így például ottjártunkkor is épp egy kulturális esemény zajlott a felállított színpadon.
Prágára olyan jellemző gyönyörű homlokzatú épületek szegélyezik, de itt találjuk meg a Tyn templomot és a híres Orlojt is.

Óváros tér - Goltz-Kinský-palota

2 hozzászólás

vaslady31212014, június 10, - 09:23

Eddig rajongtam Prágáért, negyedik alkalommal töltöttem ott el egy hétvégét. Sajnos amit számos helyen lehet olvasni ,hogy egyre inkább elszaporodtak az átverések igaz. Két nap alatt sok tízezer forinttal szerettek volna minket átvágni. példák a teljesség igénye nélkül: a taxis egy 5 perces autóútért 4000 CZK át kért (kb. 44.000 Ft), 25 dkg cseresznye a kiírás szerint 100 CZK, mire a mérlegre került 300 CZK lett belőle. Egy pohár csapvízért az étteremben 90 CZK (900 Ft-ot számoltak fel). Mindezt a cseh nyelv ismeretében, mi lett volna ha még az sem…

Ezen kívül az orangeway busztársasá járatát válaszotttuk, amely az oda-vissza útra egyaránt törölte a járatot, amelyet kevesebb mint 24 órával az indulás előtt közölt. ( egyéb jegy,már nem elérhető, hétvégére való tekintettel a jegyirodák zárva, így vehetsz 60 euroért MÁV jegyet) és még a vételárat sem akarják visszatéríteni. Senkinek nem ajánlom!!!!

crosssandra2014, augusztus 11, - 12:32

Sajnálom Vaslady, hogy csalódtál, de Prágáért rajonghatnál továbbra is.
Mi legalább tízszer voltunk: mindig palackos vizet viszünk, gyalog járunk (vagy tömegközlekedéssel)…de nem is értem, ha tudsz csehül, miért nem utasítottad vissza pl. a cseresznyét?
Viszont az Orangeways járatával kapcsoaltban igazad van, kiszámíthatalan.
Prága örök!!!

Hozzászólás

Hozzászólásod: