Károly híd

Károly-híd a távolból

Csehország fővárosának, Prágának az egyik legfőbb nevezetessége a Károly-híd, mely a Moldva folyó felett ível át. Turistaként természetesen kihagyhatatlan látványosság, ha Prágába látogatunk. Mivel az óvárost és a várnegyedet köti össze, így egyébként is a Károly-híd az ideális átkelési lehetőség. Szerencsére csak gyalog használható, így kellemes sétákat tehetünk rajta. Károly-híd a távolból

Kivilágított Királyi palota

Nem csak fentről nézve szép látvány Prága, hanem lentről nézve is csodás a Királyi-palota a székesegyházzal. Szépen kivilágított épületekre a Károly-hídról csodás kilátás nyílik, amit érdemes éjszaka is megcsodálni. A képen látható terület tulajdonképpen a Kisoldal és a mögötte látható Hradzsin, ami a tágabb értelemben vett várnegyed. Az éjszakai élet a kilátáson túl is csodálatos Prágában, él az egész város. Főleg a turisták által kedvelt helyszínek vannak tele késő estig emberekkel.
A Moldván érdemes ilyenkor sétahajókázni is, így megcsodálva Prágát.Kivilágított Királyi palota

Károly utca (Karlova)

Prága egyik legforgalmasabb utcája a Károly utca, mely nevéhez méltó módon a Károly-híd felé vezet. A Képen a háttérben látható is a Károly-híd hídfője.
Az utcán rengeteg bolt található és a sok Prágát felkereső turista miatt főleg szuveníreket árusítanak. Ezen felül a Károly utcában még sok vendéglátóhely is van, de a többség természetesen csak keresztülhalad a Moldva felé.Károly utca (Karlova)

Útban a Károly-hídhoz

Útban a Károly-hídhoz

Utcai árus a hídon

Utcai árus a hídon

      Következő oldal →